Zigge och Poppis

lpCAC7Y07F

Zigge och Poppis

Sigg och Poppis är
Golden Retriver Tik/Hane

Golden retrieverns temperament beskrivs i standarden som "snällt, vänligt och självsäkert". Den är inte en enmanshund utan kan vara lika älskvärd mot främlingar som mot dem den känner väl. Dess tillit och milda läggning gör den till en dålig vakthund. Inte heller ska en golden retriever vara överdrivet blyg eller nervös. Den typiska golden retrievern är lugn, intelligent och foglig, med en exceptionell vilja att behaga.

Golden retrievern är känd för sin intelligens, och rankas på fjärde plats i Stanley Corens undersökning Hur intelligent är din hund? efter border collien, pudeln och schäfern. Den är också känd för sitt tålamod med barn. Golden retrievern går oftast bra ihop med andra hundar liksom katter och de flesta djur.

Golden retrievern är aktiv och levnadsglad med ett tålamod som är nödvändigt för en hund som är avlad för att sitta tyst i flera timmar i ett jaktgömsle. Den avlades efter sitt mjuka bett som inte skadar det skjutna viltet. Golden retrievrar älskar att arbeta, och har en god förmåga att fokusera på en given uppgift. Kärleken till vatten är också ett arv från användningen som apportör. Golden retrievrar är läraktiga och utmärker sig ofta på lydnadstävlingar. De är tävlingslystna i agility. Hårda träningsmetoder är olämpliga, golden retrievern svarar bäst på positiva och optimistiska träningsformer
.

Nyheter