Djur Ambulansen

Vad gör Djurambulansen?

Djurambulansen är en ideell förening bestående av en grupp människor som inget heller vill än se till djurens vänbefinnande. När polisens resurser eller allmänhetens kunskap eller förmåga inte räcker till, finns vi där för att hjälpa djur i nöd. Djurambulansen finns tillgänglig dygnet runt, årets alla dagar.

Vår viktigaste uppgift är att rädda liv och minska djurens lidande vid en olycka. Genom ambulansens existens säkerställs en korrekt hantering av ett stressat eller skadat djur. Vi samarbetar med polisen och räddningstjänsten och står till tjänst för våra medlemmar och allmänheten. Följ utryckningarna via vår blogg. Grunden till Djurambulansen lades i början av 2008 och föreningen utvecklas ständigt med hjälp av medlemmar och sponsorer.

Vad kan du göra?

Vi tar årligen emot tusentals samtal angående djur i nöd och vårt mål är att bli rikstäckande. Detta kan vi enbart göra med hjälp av sponsorer och medlemmar. Som medlem i Djurambulansen betalar man 295 kr/år och får då två fria körningar; antingen akuta eller planerade.
Överskott av pengar går till att finansiera hjälp för övergivna, upphittade och skadade djur.

Med hjälp av sponsorer kan vi snabbare växa och nå ut i större delar av landet för att hjälpa djur i nöd.
Vill Ditt företag hjälpa oss att växa? Gå in på fliken Sponsorer för att se vilket sponsorpaket som passar Er bäst

.

 Larmnummer 0733-999 112

 

Företagsfakta Som ideell förening är Djurambulansen knuten till ett nätverk av veterinärer, djursjukvårdare och djurvårdare som är vana vid hantering av förolyckade och stressade smådjur.

Allmän information Rent geografiskt finns vi i Västra Götalandsregionen, än så länge, där vi har bilar i Göteborg, Trestadsområdet och Skaraborg. Från och med mars 2012 kommer det även finnas en bil i Stockholm.
De som arbetar för oss gör det oavlönat och på sin fritid. Idag har vi ett trettiotal personer som på något sätt bidrar med sin tid. Tack Vare våra sponsorer och medlemmar har vi möjlighet att finnas där för djuren och djurägarna när det behövs.

Vision Hela idén grundar sig i ett genuint intresse och hängivenhet att förbättra något som samhället inte klarar på ett bra sätt. Naturligtvis hoppas vi på att kunna anställa och avlöna fast personal för, framförallt, den administrativa delen. För att det skall bli möjligt behöver vi öka antalet betalande medlemmar.

Vi har en vision om att kunna vara rikstäckande och kommer att starta upp en ambulans i Stockholmsområdet i mars 2012.

 


 

På gång

 
Djurambulansen

Larm numret

0733-999 112Djurambulansen startar i Stockholm! 1 Mars, 2012 | Skrivet av Djurambulansen

Äntligen har vi fått bilen som skall till Stockholm i mars! Den skall nu ambulansutrustas och godkännas av myndigheterna som djurtransport. Vi behöver få fler medlemmar i Stockholmsområdet så att vi kan motivera våra sponsorer att vi verkligen behövs!